Hejsan

Tänkte jag skulle få en nystart nu när man börjar på andra året på Katrinebergs Folkhögskola. Jag pluggar ju då film, andra året. Och i Tisdags flyttade jag in i den lilla stugan "Hultet", som är en villa, av sort. Låt mig beskriva Hultet.

Hultet är en villa som ligger på skolans område. Lite vid utkanten, men väldigt nära Filmhuset, och intill det lilla "centrum" som byggs upp av Filmhuset, Teaterhuset, Rödastugan (elevhem) och Södergården (elevhem). På så sätt är det nära till våra viktiga byggnader, samt nära till de andra två elevhem där andra-års-elever brukar bo.

I Hultet bor iaf jag, Bob, Jonatan Blom-Ramel, Kalle och den mytomspunna "Sylten" (aka Björn). Kalle har inte kommit än, han kommer på Fredag. Då jävlar, då är familjen komplett.

Själva Hultet i sig har dock blivit lite av en fenomen, då det var stängt förra året och det blev sån jävla hype kring det. Och nu bor vi här! I denna lilla villan! Så jäkla mysigt. Jag och Jonatan har inrett snabbtelefoner mellan våra rum, och vi avslutade precis ett parti Vem Där? över snabbtelefonen. Det var skoj.

På översta våningen har vi, förutom Bobs och Kalles rum, våran Lounge. Där ska vi möblera med fåtöljer och snacks. Det ska serveras drinkar och dylikt. Från Loungen kommer man in i Samtalsrummet som är ett litet, klaustrofobiskt rum där vi ska ha ett parti Schack eller Vem Där?. Där sätter man sig om man måste reda ut någonting på tu-man-hand. Då tar man det över ett parti Vem Där? helt enkelt. Om man har ett viktigt telefonsamtal så tar man det där också.

På nedervåningen har vi köket, vilket mitt rum gränsar till. Hultet är ganska lyhört, så jag hör om någon är där ute och slamrar. Sedan har vi en hall, samt vardagsrummet. Det är ganska stort, faktiskt, och har en TV med VHS och DVD. Utanför vardagsrummet är vårt uteställe, som är en liten inväxt bakgård, lång, men smal. Vi har några utemöbler där, som vi norpade från ett annat elevhem.

Nere i källaren har vi en stor ljud och redigeringsstudio, samt en biograf faktiskt. Stor, fin duk. Väldigt bra stuga vi har hamnat i då, alltså.

Jaja, nu orkar jag inte skriva mer just nu. Men det följer säkert.

RSS 2.0